Ett kvalitetssäkert HVB-hem

God eftermiddag! Jag ska idag tala med er om ett HVB-hem i Uppsala som heter Göransgården. Det är viktigt att det finns sådana HVB-hem som har dokumenterat goda behandlingsresultat när det gäller att hjälpa människor som lider av olika psykiska eller sociala funktioner. 

Jag tänker ofta tillbaka på den tiden som jag själv var på Göransgården. Jag har egentligen inte riktigt tagit upp det här på bloggen innan, även om jag egentligen hade velat det, eftersom det är en balansgång hur mycket man ska lämna ut om sig själv när man bloggar. Men så har jag kommit fram till att om jag berättar om någonting som kan vara till hjälp för någon annan då är ju det ett bra syfte i så fall. Jag har ett bra liv idag med jobb, man och två barn, att jag fick komma till detta HVB-hem i Uppsala gjorde att jag kunde gå från att vara en rätt så störd person till att börja leva ett vanligt svensson-liv. Det är banne mig så mycket enklare att leva ett normalt och inrutat liv med man, jobb och barn än vad det är att leva med obehandlade psykiska störningar som också fick mig att självmedicinera med olika substanser. Alltid var det något jag petade i mig för att ändra mina känslor, nu slipper jag det. En dålig dag idag är bättre än den bästa dagen förr, för en bra dag förr … ja det behöver jag inte gå in på närmare, ni fattar säkert. Det är viktigt att samhället satsar på människor genom att låta dem komma till exempel till detta HVB-hem i Uppsala. Det finns inga hopplösa fall, se på mig! Det finns många behandlingshem men endast ett fåtal som arbetar med kvalitetssäkring och med personal som är handplockade för att kunna möta sina klienters behov.